Η Γκαλερί μας

Επικοινωνία

[ τι προσφέρουμε ]

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων αποτελεί μαζί με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, το τρίτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της καταγραφής και διαχείρισης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα. Ηλεκτρονική Ταυτότητα είναι ο φάκελος στον οποίο καταχωρούνται όλα τα στοιχεία των κτηρίων, αυτοτελών ή διηρημένων ιδιοκτησιών  μαζί με τα στοιχεία των ιδιοκτητών, το ιστορικό αλλά και το περιεχόμενο των οικοδομικών αδειών, την ενεργειακή κλάση των κτιρίων, τις δηλώσεις  ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών, τον τύπο στατικού  ελέγχου της κατασκευής και τα τοπογραφικά στοιχεία του οικοπέδου ή γηπέδου, για τις εκτός σχεδίου περιοχές.

Η υποχρέωση συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής ταυτότητας αποτελεί απαραίτητο στάδιο των διαδικασιών:

• Έκδοσης  νέων οικοδομικών αδειών και έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, μετά την 01-02-2021.

• Ρύθμισης οικοδομικών υπερβάσεων των κτιρίων  ή οριζοντίων ιδιοκτησιών σε οικοδομές.

• Αποτελεί επίσης  προϋπόθεση για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων  μετά την 01-07-2021.

➤ Η καταχώρηση των στοιχείων στην ΗΤ γίνεται από  δικό μας εξουσιοδοτημένο μηχανικό, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της καταχώρισης εκδίδει το Απόσπασμα Ταυτότητας Κτιρίου (Α.Τ.Κ) ή διηρημένης ιδιοκτησίας , το οποίο φέρει μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό και κλειδί ασφαλείας.  Το Απόσπασμα Ταυτότητας Κτιρίου είναι η πλήρης αποτύπωση των απαιτούμενων τεχνικών στοιχείων του ακινήτου με τις αντίστοιχες αναφορές αυτών. 

➤ Το ηλεκτρονικό μητρώο των κτηρίων έχει ως σκοπό να καταγράψει όλα τα κτήρια της χώρας, τόσο αυτά που ανήκουν στο δημόσιο όσο και τα ιδιωτικά. Πιο συγκεκριμένα, να γίνει καταγραφή και αποτύπωση όλων των στοιχείων σε συγκεκριμένη πλατφόρμα που θα βρίσκεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

➤ Προτεραιότητα θα έχουν τα αυθαίρετα που θα έχουν κανονίσει τα σχετικά με τους νόμους της τακτοποίησης. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 5 ετίας.

➤ Η καταγραφή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου είναι υποχρεωτική. Ακίνητα που δεν διαθέτουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου δεν θα έχουν τη δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου. Ακόμη, μετά το πέρας των προθεσμιών όλα τα ακίνητα που δεν έχουν κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις, θα υπολογίζονται ως αυθαίρετα.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ